FOCACCIA ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Zdravá varianta výtečného italského pečiva, vyzkoušejte!
V míse promícháme 300 g celozrnné špaldové mouky, sůl, 5 g instantního droždí, sušenou dobromysl, 30 ml panenského olivového oleje (výborný je olej z naložených sušených rajčat) a 150 – 170 ml teplé (ne horké) vody. Vyklopíme na vál a rukama dobře zpracujeme, až je těsto hladké a pružné. Nakonec zapracujeme asi 10 sušených rajčat naložených v oleji a nakrájených na nudličky. Kouli těsta vložíme do mísy a necháme 30 minut kynout v teple. Znovu na vále prohněteme, rukama roztlačíme do vymaštěného menšího pekáčku, klouby prstů uděláme důlky a necháme zakryté kynout ještě hodinu.
Promícháme 30 ml oleje, 3 stroužky utřeného česneku a těsto potřeme. Posypeme hrubou solí, klouby prstů opět pomačkáme a ozdobíme bazalkou a rajčaty. Pečeme při 200 stupních asi 20 – 30 minut. Podáváme se salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat