OVESNÉ LÍVANEČKY S KAPUSTIČKAMI

Vynikající jídlo, doporučuji!
300 g ovesných vloček namočíme na hodinu do vody, scedíme, promícháme se třemi celými vejci, dvěma pokrájenými naťovými cibulkami, jedním utřeným stroužkem česneku a bylinkovou solí. Lžící klademe těsto do lívanečníku a smažíme po obou stranách dozlatova.
750 g očištěných kapustiček vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut, scedíme a necháme okapat. V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce Alsanu (bio rostlinný margarín), přidáme kapustičky, strouhaný muškátový oříšek, chvíli společně opékáme a vlijeme 200 ml veganské zakysané smetany. Ochutíme lžičkou citrónové šťávy, prohřejeme, případně dosolíme.
Podáváme se salátem.


3 komentáře:

  1. Tak jsem myslela,že kapustičkám už nedám po zkušenostech šanci,ale nedalo mi to a zkusila jsem Váš recept a díky Vám je asi začnu mít ráda :-) Bylo to výborný,Evičko.Děkuju :-))) !!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. TO JÁ DĚKUJU VÁM:-) a také přeji krásné Vánoce :-))!!!

    OdpovědětVymazat