PEČENÉ BRAMBORY S KAPUSTIČKAMI A OMÁČKOU

Kilo brambor oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku, promícháme se solí, mletým rozmarýnem a dvěma lžícemi oleje a pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka, občas promícháme.
400 g kapustiček uvaříme do poloměkka na páře a osolíme. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli s kmínem, přidáme 500 g na plátky nakrájených žampionů a dusíme, dokud se tekutina neodpaří. Vmícháme 400 g oloupaných nakrájených rajčat (divoká rajčátka, která jsem použila já, krájet ani loupat nemusíme), osolíme a odkryté dusíme 15 minut. Zaprášíme lžičkou hladké kukuřičné mouky, zalijeme 250 ml rýžové smetany a povaříme. Můžeme dochutit citrónovou šťávou a špetkou cukru.


6 komentářů:

  1. Evi, Vy ta divoká rajčátka mrazíte? Nebo to jen tak na fotce vypadá? Letos se je chystám také pěstovat, kéž by vyšla.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to taky zkusím, pokud se tedy urodí. Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to taky zkusím, pokud se tedy urodí. Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  4. BYLO TO STRAŠNĚ DOBRÝ,EVIČKO !!!!

    OdpovědětVymazat