PINIOVÉ ŘEZY

V míse promícháme 250 g celozrnné špaldové mouky, lžičku jedlé sody, 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), špetku soli, špetku muškátového oříšku, lžičku mleté vanilky, lžičku skořice a 100 g změklého rostlinného másla (například Cocovit). Prsty dobře rozdrobíme a promísíme a nakonec vmícháme 200 g piniových oříšků a 200 ml sojového mléka, do kterého jsme rozkvedlali šťávu z poloviny většího citrónu. Vzniklé těsto mokrými prsty rozprostřeme do vymaštěného pekáčku a pečeme při 180 stupních asi půl hodiny dozlatova. Po vychladnutí krájíme na malé řezy.


2 komentáře:

  1. Mohu se zeptat kde nakupujete ořechy, mandle ? Všude jsou tolik podražené, že když už si koupím milované pistácie, kešu, para - tak je raději slupnu tak jak jsou :o)).
    Alena

    OdpovědětVymazat