KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S JÁHLAMI A PÓRKEM

Výborná polévka, doporučuji!
Na dvou lžících oleje zlehka osmahneme jeden pokrájený pórek, přidáme jednu hlávku květáku rozebranou na růžičky a 100 g propláchnutých jahel (jáhly, u kterých si nejsme jisti kvalitou a stářím, raději několikrát propláchneme vroucí vodou, zbavíme je hořkosti). Zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, osolíme a vaříme 20 minut. Šťouchákem na brambory nebo vidličkou květák trochu rozmačkáme a na talíři zdobíme petrželkou.


3 komentáře:

  1. Sbíhají se mi sliny, polévky vařím moc ráda a doma je máme velmi v oblibě. Prostě polévka je základ a častokrát postačí k obědu.
    Krásné dny přeji.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak výborná a jednoduchá polévka, že Vám to musím napsat, tento týden jsme ji měli 2x. Nosíme si i s manželem oběd do práce - takže rychlovka a navíc luxusní! Všem doporučuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju pěkně za milou reklamu :) Jsem ráda, že vám chutná!

      Vymazat