Cizrnovou omáčku jsem ochutnala v římské veganské restauraci a moc mi zachutnala. Pokusila jsem se ji uvařit doma a myslím si, že se mi povedla :)
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a zlehka na něm osmahneme velkou pokrájenou cibuli, bazalku (v létě čerstvou, v zimě sušenou), drcenou chilli papričku a nadrobno posekaný stroužek česneku. Vmícháme 250 g cizrny (předem vařené nebo z plechovky), osolíme, podlijeme 250 ml vody a vaříme deset minut. Zjemníme 100 ml ovesné smetany a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Ochutíme lžící citrónové šťávy. Podáváme s nudlemi z tvrdé pšenice a čerstvým hlávkovým salátem (dnes jsem koupila salát, na kterém byla hlína! Nikdy by mě nenapadlo, jakou mi taková věc udělá radost).
Ja som raz mal na šaláte húsenicu, niesla som ju von ako sviatosť oltárnu a všetkým som hovorila aký je ten svet krásny keď už aj v skleníkoch je život....
OdpovědětVymazatto věřím, snad to housenka ve zdraví přežila :)
VymazatDnes jsem Evo vaši omáčku připravila k obědu a je skvělá, jen příště dám trochu víc česneku, to už je jen drobnost.
OdpovědětVymazatJsem tak ráda, že se zde mohu tolik inspirovat a vařím mnohem pestřeji než některé mé vrstevnice :O))).
Pěkné dny.
Alena
Za mě by tam ten česnek nemusel být vůbec, každému podle jeho chuti. Jsem ráda, že vám omáčka chutnala :) Krásný den
VymazatTak to je super receptik,bezva kombinace obiloviny s luštěninou😃
OdpovědětVymazat