Použili jste už někdy sojové vločky? Hodí se jako základ pomazánek, nádivek nebo karbanátků. Já je použila do chleba a k tomu mě inspiroval skvělý kuchař pan Roman Uhrin. Sojové vločky můžete přidat i do klasického kváskového chleba, tenhle je z droždí. Sojové vločky koupíte v prodejnách se zdravou výživou.
200 g sojových vloček zalijeme 450 ml vroucí vody a necháme půl hodiny nasáknout. V míse promícháme 260 g celozrnné špaldové mouky, 260 g hladké bílé mouky, lžičku soli, 10 g instantního droždí, lžičku cukru, sušenou dobromysl, dvě lžíce olivového oleje, nasáklé vločky a 200 ml teplé vody. Dobře zpracujeme tužší těsto, které mokrýma rukama zformujeme do bochánku a dáme do pomoučené ošatky na hodinu kynout. Pečeme v předem vyhřátém pekáčku při 220 stupních půl hodiny s pokličkou a patnáct minut bez ní.
Žádné komentáře:
Okomentovat