HLÍVA S CUKROVÝM HRÁŠKEM

Moc dobré, jemné jídlo!
Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme lžičku mleté papriky, 300 g nakrájené hlívy a opečeme dozlatova. Vmícháme 300 g cukrového hrášku, osolíme, přiklopíme a ve vlastní šťávě dusíme 5 – 10 minut. Zjemníme 250 ml rostlinné smetany a prohřejeme. Nakonec vmícháme lžíci dobrého kečupu, nejlépe domácího. Podáváme s dušenou rýží.


4 komentáře:

  1. Jé, dnes jsme asi měly stejného inspiračního ducha, akorát místo hrášku my měli pórek - jinak na chlup stejné:-)
    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  2. EVIČKO,dá se použít i klasický mražený hrášek :-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč ne, chuť bude podobná, i když cukrový hrášek je nejlepší :)

      Vymazat
  3. JÉÉ,děkuju za rychlou odpověď :-) Cukrový nemám :-(.Tak zkusím mražený a napíšu,jaký to bylo :-).děkuju moooc :-)

    OdpovědětVymazat