Chřest jím jako jediný člen rodiny, takže ho příliš nevařím. Jediné, co mi spolehlivě projde, je tahle jednoduchá, ale výtečná chřestová polévka :)
Ze tří lžic oleje a cca 40 g hladké mouky připravíme světlou jíšku. Naředíme ji 1 l studeného zeleninového vývaru, metličkou rozšleháme dohladka. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme 350 g očištěného a nakrájeného chřestu a vaříme 20 minut doměkka. Zjemníme 250 ml ovesné smetany, osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Ochutíme citrónovou šťávou.
Zrovna se recept dnes hodí !
OdpovědětVymazatMám tu v lednici už předvařený zbylý bílý chřest, takže večeře je jasná ;-)
Jinak Evo, moc chválím Vaší kuchařku Zahrada na talíři.
Už jsem zkoušela Uhlířinu a s manželem jsme měli boule až za ušima ;-)
Také letos jedu v kopřivách a přidávám je kam se dá, takže i bramborové knedlíky s nimi byli vynikající!
Děkuju :)
Vymazat