Karbanátky pečené v troubě a k tomu rané brambory (zatím bohužel kupované), to je lahůdka!
300 g červené čočky propláchneme v cedníku, vsypeme do hrnce, zalijeme 500 ml zeleninového vývaru a zvolna vaříme, dokud se všechna voda neodpaří a čočka není měkká. Odstavíme, osolíme bylinkovou solí a vmícháme lžíci psyllia (je to vláknina z jitrocelových květů, váže na sebe vodu a nahrazuje vejce). Hodinu necháme stát a poté zapracujeme 3 lžíce olivového oleje, 300 g pokrájeného pórku a čerstvě mletý pepř.
Rukama tvoříme karbanátky, které pečeme v dobře vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme s novými brambory a salátem.
A já dneska připravuji kapustové karbanátky :O). Tyhle Vaše pórkové určitě vyzkouším také. Díky za recept.
OdpovědětVymazatPřeji pohodový den.
Alena
EVIČKO,prosím,mohla bych místo psyllia použít chia semínka nebo chia mouku ?
OdpovědětVymazatPokud s tím máte dobré zkušenosti, tak proč ne :)
Vymazat