ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK

Chuťově výborný, konzistence drobivá, to jen abyste mi nenadávali, pokud ho vyzkoušíte :)
V míse dobře promícháme 200 g jemných ovesných vloček, 150 g pohankové mouky, 2 lžíce mletého lněného semínka, 60 g namletých kakaových bobů nebo raw kakaového prášku (praženého kakaa musíme dát asi polovinu), dvě lžičky kypřicího prášku a půl lžičky jedlé sody. V jiné nádobě dobře rozmícháme nebo rozmixujeme 200 g kokosového mléka v plechovce, 200 ml libovolného rostlinného mléka (použila jsem mandlové), šťávu z poloviny citrónu, 30 ml oleje a 70 ml datlového sirupu. Tekutou složku nalijeme do sypké a rychle promícháme. Těsto nalijeme do menšího vymaštěného pekáčku a pečeme při 180 stupních 30 minut. Zdobíme čokoládovou polevou (2 lžíce kokos. oleje, dvě lžíce datlového sirupu, dvě lžíce kakaa) a kokosem.


Žádné komentáře:

Okomentovat