MISO POLÉVKA S RÝŽOVÝMI NUDLEMI

Když je vedro, moc nevařím a jíme saláty a chleba. Tahle polévka je ale rychlá a zároveň skvělá.
Na dvou lžících sezamového oleje pět minut opékáme velkou mrkev, kedluben a pórek, vše pokrájené na tenké nudličky a 2 – 4 žampiony (podle velikosti) nakrájené na plátky. Zalijeme 2 l horké vody, přidáme 10 cm mořské řasy kombu, přiklopíme a vaříme 20 minut, dokud zelenina není poloměkká. Vyjmeme řasu, osolíme, odebereme sběračku polévky a po částečném zchladnutí do ní rozmícháme 2 lžíce miso pasty. Vrátíme do polévky. Nakonec vmícháme rýžové vlasové nudle, které jsme uvařili zvlášť v osolené vodě podle návodu na obalu (50 g v suchém stavu).


Žádné komentáře:

Okomentovat