Věděli jste, že bulgur na salát není třeba vařit? Stačí jej namočit večer předem do dostatečného množství vody, on nabobtná a dá se jíst nevařený. Přebytečnou vodu přecedíme a do bulguru vmícháme zeleninu, jakou máme rádi, například rajčata, okurku, naťovou cibulku a rukolu. Dochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a olejem.
Týjo, a já ho vždy vařím a pak nechám stydnout :-)
OdpovědětVymazatDobrá rada nad zlato, děkuji!
Nevařený bulgur? Tak to slyším poprvé, ale za vyzkoušení to stojí. Pravda, bulgur je vlastně předvařená pšenice, takže by i nevařený měl být v pohodě stravitelný...Koneckonců to uvádí i Wikipedie ;-) Citace: "Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování."
OdpovědětVymazat