Skvělé letní jídlo, doporučuji!
V míse promícháme 350 g celozrnné špaldové mouky, 350 g polohrubé bílé mouky, lžičku soli, špetku cukru nebo půl lžičky rýžového sirupu, jeden sáček instantního droždí, dvě lžíce mleté moringy (lze vynechat), dvě lžíce drcených sušených rajčat, 70 ml olivového oleje a 400 ml vlažné vody. Vyklopíme na vál a rukama důkladně zpracujeme na hladké pružné těsto, které vrátíme do mísy a necháme zakryté v teple 45 minut kynout. Vykynuté těsto znovu prohněteme, rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme bagety (podlouhlou placku podélně přeložíme a pevně smotáme, jako bychom ji ždímali), dáme na plech vyložený pečicím papírem, zakryjeme ubrouskem a necháme ještě 45 minut kynout. Potřeme olivovým olejem a při 220 stupních pečeme 20 minut.
2 batáty oloupeme a nakrájíme na kostky, vložíme je do zapékací misky, na ně poklademe asi 20 rozpůlených cherry rajčat, posypeme oblíbenými bylinkami (bazalka, dobromysl, tymián, estragon, šalvěj, rozmarýn...), pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme při 200 stupních asi 20 minut. Promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje, zelenými olivami, lžící vinného octa, pepřem a rukolou, případně dosolíme. A hodujeme!
Vypadá to báječně, ráda vyzkouším.
OdpovědětVymazatKrásný den.
Alena
je to moc dobré :) krásný den
Vymazat