KOLÁČ SE ŽŇOVKAMI



Žňovky jsou letní jablíčka, která dozrávají v době žní, odtud starodávný název. Zkuste tenhle naprosto famózní koláč!
750 g na tenké plátky nakrájených letních jablíček opékáme pět minut na třech lžících kokosového oleje. Okořeníme lžičkou skořice, vmícháme 50 g kokosového cukru a 75 ml rumu a odstavíme. Přiklopíme a necháme půl hodiny odpočinout.
3 lžíce sojové mouky (slouží jako náhrada vajec do těsta) rozmícháme dohladka v 5 lžících vody a necháme taktéž půl hodiny odpočívat. Vešleháme špetku soli, 250 ml sojového mléka, 1 sáček vanilkového pudingu a po částech 100 g celozrnné špaldové mouky. Tekutinu z jablek rovněž zašleháme do řídkého těsta.
Do vymaštěné dortové formy narovnáme půlku jablek, zalijeme těstíčkem a poklademe druhou půlkou jablek. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 minut. Jíme buď horké lžičkou, nebo po vychladnutí, kdy lze krájet na porce.





1 komentář:

  1. Naprosto uzasny kolac, ktery zmizel rychleji, nez jsem cekala :D Jablka jsem osladila jen 30g cukru a vynechala olej a dneska bude repete, ale tentokrat bez cukru, za to s citronem :D

    OdpovědětVymazat