Inspirovala jsem se receptem na mé oblíbené stránce a upravila ho na čistě rostlinnou verzi a bez cukru. Je moc dobrý, vyzkoušejte!
Nejprve asi deset minut povaříme 300 g mletého máku v 500 ml rostlinného mléka spolu s deseti vypeckovanými a na kousky nakrájenými datlemi, špetkou soli, dvěma lžícemi kdoulové (nebo citronové) šťávy a trochou skořice. Musíme stále míchat, mák se rád připaluje. Odstavíme, necháme zchladnout a mezitím si předpečeme korpus: V misce promícháme 150 g ovesných vloček se lžičkou skořice. Rozmixujeme jeden banán s 5 pokrájenými datlemi a 80 ml ořechového oleje, vmícháme k vločkám, přidáme lžičku kypřicího prášku, rozetřeme do větší dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme při 180 stupních asi 10 minut. Mák navrstvíme na předpečený korpus, poklademe 250 g nakrájených kyselejších jablíček, poprášíme lžící sušeného kokosového mléka a skořicí a pečeme ještě asi 25 – 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat