GULÁŠ S HLÍVOU NA PIVU

Famózní guláš, doporučuji! Výborný k němu bude i klasický knédl nebo kolínka.
Večer předem zalijeme 100 g sójových nudliček asi litrem vroucího zeleninového vývaru (klidně použijte vývar v prášku nebo kostku). Zakryjeme a necháme vychladnout, poté DOBŘE vymačkáme a naložíme přes noc do marinády připravené ze 4 lžic olivového oleje, 4 lžic tamari, 3 lžic rajského protlaku, 2 lžíce balzamikového octa, lžičky drceného kmínu, půl lžičky drceného pepře, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce mleté uzené papriky, 3 utřených stroužků česneku, 1 pokrájené cibule.a 3 lžic vody. Uložíme v chladu.
Na lžíci oleje necháme změknout 2 pokrájené cibule, přidáme 400 g na nudličky nakrájené hlívy a opečeme dozlatova. Vmícháme naložené sójové maso a 500 ml tmavého piva. Přivedeme k varu a dusíme 30 minut. Nakonec vmícháme dvě lžíce drceného tmavého chleba na zahuštění.



2 komentáře:

  1. Asi to půjde i bez sojoveho masa, ne? Vyzkouším. Díky za typ. Krásný a laskavý nový rok přeji. Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude to úplně jiný guláš, ale samozřejmě to jde bez sójového masa nebo bez hlívy nebo bez marinády, prostě jak chcete :)
      krásný nový rok i vám, díky

      Vymazat