BRAMBOROVÉ KARI S KAPUSTIČKAMI

Uvaříme ve slupce 700 g brambor, oloupeme je a nakrájíme na kostky. 300 g kapustiček osolíme a uvaříme v páře doměkka. V mixéru rozmixujeme 150 g rajčat, kousek čerstvého zázvoru a tři stroužky česneku, vše prozatím dáme stranou.
Na dvou lžících sezamového oleje opečeme 3 stroužky česneku nakrájené najemno, přidáme tlučené nebo mleté koření: 1 lžičku černé hořčice, 1 lžičku koriandru, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku kurkumy, ½ lžičky chilli a chvíli společně opékáme, dokud se koření nerozvoní. Vmícháme připravenou rajčatovou pastu, brambory i kapustičky a ještě dalších 150 g nakrájených rajčat. Osolíme, krátce společně podusíme, zjemníme 250 ml rostlinné smetany a prohřejeme. Podáváme s dušenou rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat