V míse metličkou ušleháme dohladka 400 g bílého sójového jogurtu, 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru, 250 ml rostlinného mléka a 3 lžíce vanilkové Hrašky. Postupně vmícháme 50 g celozrnné špaldové mouky, 50 g celozrnné rýžové mouky, 400 g polohrubé pšeničné mouky, 1 lžičku mleté vanilky, 2 lžičky kypřicího prášku a 1 lžičku jedlé sody. Nemícháme dlouho, aby se nám z těsta nestalo lepidlo. Těsto rozetřeme na velký vymaštěný plech, poklademe ovocem (já použila velké mražené švestky) a posypeme drobenkou připravenou ze 100 g umleté směsi vlašských ořechů, mandlí a slunečnicových semínek, 50 g kokosového cukru, 2 lžic celozrnné špaldové mouky a 4 lžic kokosového oleje. Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
OVOCNÝ KOLÁČ SE SÓJOVÝM JOGURTEM A DELIKÁTNÍ DROBENKOU
Moc dobrá šťavnatá buchta!
V míse metličkou ušleháme dohladka 400 g bílého sójového jogurtu, 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru, 250 ml rostlinného mléka a 3 lžíce vanilkové Hrašky. Postupně vmícháme 50 g celozrnné špaldové mouky, 50 g celozrnné rýžové mouky, 400 g polohrubé pšeničné mouky, 1 lžičku mleté vanilky, 2 lžičky kypřicího prášku a 1 lžičku jedlé sody. Nemícháme dlouho, aby se nám z těsta nestalo lepidlo. Těsto rozetřeme na velký vymaštěný plech, poklademe ovocem (já použila velké mražené švestky) a posypeme drobenkou připravenou ze 100 g umleté směsi vlašských ořechů, mandlí a slunečnicových semínek, 50 g kokosového cukru, 2 lžic celozrnné špaldové mouky a 4 lžic kokosového oleje. Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.
V míse metličkou ušleháme dohladka 400 g bílého sójového jogurtu, 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru, 250 ml rostlinného mléka a 3 lžíce vanilkové Hrašky. Postupně vmícháme 50 g celozrnné špaldové mouky, 50 g celozrnné rýžové mouky, 400 g polohrubé pšeničné mouky, 1 lžičku mleté vanilky, 2 lžičky kypřicího prášku a 1 lžičku jedlé sody. Nemícháme dlouho, aby se nám z těsta nestalo lepidlo. Těsto rozetřeme na velký vymaštěný plech, poklademe ovocem (já použila velké mražené švestky) a posypeme drobenkou připravenou ze 100 g umleté směsi vlašských ořechů, mandlí a slunečnicových semínek, 50 g kokosového cukru, 2 lžic celozrnné špaldové mouky a 4 lžic kokosového oleje. Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat