PANFORTE

Inspiroval mě recept z časopisu Apetit Veggie. Jde o výrazně čokoládový, křupavý dezert s oříšky.
Ve vodní lázni rozehřejeme 75 g bezmléčné vysokoprocentní čokolády, 2 lžíce kokosového oleje a 60 g datlového sirupu. Mezitím v míse promícháme 100 g různých ořechů (použila jsem kešu ořechy a vlašské ořechy, ale dobré budou lískové, mandle nebo pekanové) nalámaných nahrubo a předem nasucho opražených, 75 g hladké mouky, 13 g kakaa a 60 g drobných hrozinek. Vlijeme rozehřátou čokoládu, rozmícháme a rozetřeme do malé koláčové formy vyložené pečicím papírem. Pečeme při 170 stupních asi 12 minut, povrch mírně ztuhne a po vychladnutí dokonce ztvrdne, krájíme tedy ještě ne zcela vychladlé. Můžeme místo cukru posypat sušeným mandlovým mlékem.


Žádné komentáře:

Okomentovat