ZELÍ S TOFU V PÁNVI WOK

Jednoduchá a moc dobrá „čína“.
Nastrouháme lžíci čerstvého zázvoru a vložíme ho do misky. Vmícháme lžičku tlučeného kmínu, nakrájenou cibuli, 3 prolisované stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 2 lžíce Shoyu, 70 g rajského protlaku a 200 g na tenké špalíky nakrájeného tofu (ideálně přírodního, ale měla jsem pouze tofu uzené). Necháme dvě hodiny marinovat.
Půl kila bílého zelí nakrájíme na kostičky, 200 g mrkve zase na tenké špalíky. Vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme 100 ml vody a dusíme 15 minut. Vmícháme naložené tofu a přivedeme k varu. V 500 ml vody rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky, vlijeme do pánve, přivedeme k varu a pět minut vaříme. Podáváme s dušenou rýží a sypeme nasucho praženými arašídy.

Žádné komentáře:

Okomentovat