JAHODOVÝ CHLEBÍČEK

Výborný dezert, opravdu!
Pokrájíme na kousky 300 g jahod a obalíme je ve dvou lžících škrobu (kukuřičného, bramborového či jiného).
Jeden banán, 50 g přírodního cukru, 100 ml dobrého oleje (použila jsem ořechový) a 160 g rostlinného jogurtu rozmixujeme dohladka a postupně vmícháme lžičku pomerančové kůry, 100 g hladké špaldové mouky, 100 g škrobu a 2 lžičky jedlé sody. Nakonec vmícháme připravené jahody a navrstvíme do vymaštěné a kokosem vysypané chlebíčkové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů hodinu i víc, stav kontrolujeme špejlí. Upečený chlebíček necháme deset minut stát a poté polijeme hrstí jahod, které jsme rozmačkali vidličkou a promíchali s trochou najemno umletého tmavého cukru (nebo s moučkovým cukrem). Necháme hodinu až dvě v chladničce, a až teprve potom servírujeme.


1 komentář:

  1. Vaše kuchařky mám moc ráda a to hlavně ze dvou důvodů. Důvod č.1 - jsou velmi pěkně popsané recepty i s obrázky, což mám ráda a důvod č.2 – jsou to skvělé inspirace, častokrát stačí pár surovin a dobrota je na světě. Manžel třeba úplně miluje jahodový chlebíček dle Vašeho receptu a dělala jsem ho i jako dort na narozeniny, opět úspěch, to i hlavní dárek, tedy pánská peněženka , šla stranou :)

    OdpovědětVymazat