Jistě všichni dobře znáte tuhle báječnou osvěžující dobrotu původem ze Sýrie a Libanonu. Tento salát má několik variací, které se mohou značně lišit. V severní Africe se místo bulguru používá kuskus. Chuť má být výrazně kyselá.
150 g bulguru namočíme přes noc do vody, druhý den propláchneme v cedníku a nasypeme do vroucí osolené vody. Přivedeme k varu, odstavíme, a pod pokličkou necháme 10 minut dojít. Scedíme, vložíme do mísy, promícháme se 2 lžícemi olivového oleje, velkým svazkem pokrájené hladkolisté petrželky, několika nakrájenými lístky máty, šťávou z půlky citronu, 500 g nakrájených rajčat, 2 naťovými cibulkami, solí a čerstvě mletým pepřem. Podáváme samostatně nebo jako přílohu.
Žádné komentáře:
Okomentovat