Neobvyklé, ale lahodné, vyzkoušejte! Placičky můžeme podávat též bez omáčky, jen s bramborovou kaší a salátem.
Přes noc
namočíme do teplé vody se solí 125
g vlašských ořechů. Druhý den je propláchneme v cedníku a
nadrtíme v robotu. Vložíme je do rendlíku, zalijeme 100
ml rostlinného mléka, přidáme 30
g drobných hrozinek a povaříme dohusta. Odstavíme, vmícháme 80
g najemno strouhaného syrového celeru, sůl, majoránku, 1
lžíci
olivového oleje a 1 ušlehané vajíčko. Zahustíme dle preferencí
kukuřičnou či obyčejnou strouhankou, špaldovou moukou či na
jemno mletými ovesnými vločkami tak, aby hmota nebyla příliš
tuhá (tuhé by pak byly i placičky), ale aby se s ní dobře
pracovalo, stačí několik lžic.
Tvoříme placičky a ty
smažíme na pánvi s dearomatizovaným kokosovým olejem či jiným
tukem ke smažení po obou stranách.
Žádné komentáře:
Okomentovat