HOUBOVÁ OMÁČKA S NOČKY

Houbová klasika z Krkonošské kuchařky.
Namočíme na dvě hodiny 40 g sušených hříbků do vody, slijeme je a vymačkáme. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a houby deset minut dusíme. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce másla, vmícháme 4 lžíce hladké mouky a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji 750 ml vody, osolíme, přidáme lžíci cukru a podušené houby a vaříme na mírném ohni půl hodiny. Nakonec vmícháme 400 ml zakysané smetany, 200 g pokrájeného lahůdkového tofu, 2 lžíce sekané petrželky a necháme krátce přejít varem.
Podáváme s noky: do 750 ml vroucího osoleného mléka vmícháme 300 g krupice a 80 g másla, vaříme dokud se hustá kaše nepřestane lepit ke dnu. Potom odstavíme a po částečném zchladnutí postupně vmícháme 6 vajec. Zavařujeme lžící do vroucí slané vody, vaříme 5 – 6 minut.




více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat