INDICKÝ SALÁT

Výtečný, můžu se ho užrat :)
100 g neloupané červené čočky (díky, Zoe Silvansky, za dárek!) necháme naklíčit, mně to trvalo tři dny. Do mísy dáme 100 g opraného polníčku, 100 g nakrájeného ledového salátu, tři na kostičky nakrájená rajčata a naklíčenou čočku. Připravíme zálivku a vmícháme ji do salátu, ihned jíme.
Zálivka:
50 ml slunečnicového oleje (pokud budete mít sezamový, bude to ještě lepší, já ho však neměla), 50 ml živého bílého jogurtu, půl lžičky soli, po půl lžičce čerstvě mletého koření: koriandru, římského kmínu a pepře, 1 lžíce rozehřátého medu, šťáva z půlky citrónu, 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru, ½ utřeného stroužku česneku (lze vynechat) a 20 g nasucho opražených sezamových semínek, ta nevynechávejte, jsou opravdu důležitá!


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat