Dostala jsem od jednoho milého přítele plechovku mangového pyré a vůbec jsem nevěděla, co s ním. Má stejnou konzistenci jako dýňové pyré nebo jablečná přesnídávka, ale samozřejmě typickou mangovou chuť, barvu i aroma.
Dnes jsem se konečně rozhoupala k tomu, něco s ním provést, asi to není nic extra originálního, polovinu plechovky jsem si ještě schovala, třeba vymyslím ještě něco zajímavějšího.
Rozpustíme 100 g másla. Do mísy prosejeme 100 g hladké bílé a 100 g hladké celozrnné pšeničné mouky, přidáme 50 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíci studené vody a rozpuštěné máslo. Zpracujeme těsto, které vtlačíme do vymaštěné dortové formy, necháme zvýšené okraje. 400 g mangového pyré rozmixujeme s 500 g tvarohu a třemi vejci. Krém navrstvíme na těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 40 – 45 minut. Krájíme vychladlé.
více mých moučníků najdete na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Ja delam z mangoveho pure vyborne "gelatto". Ani neni nutne pridavat cukr nebo smetanu. Serviruji to mezi anti pasto a hlavnim chodem.
OdpovědětVymazat