INDICKÉ CIZRNOVÉ KARÍ SE ŠPENÁTEM

Tenhle recept mám od jedné z vás, akorát jsem zapomněla od koho, tak se kdyžtak přihlašte 
Špenát jsem neměla, tak jsem použila už tradičně ličidlo, ale samozřejmě vy použijte klidně špenát. 
500 g špenátu krátce podusíme bez soli podlité troškou vody. Na dvou lžících ghí osmahneme cibuli, přidáme čtvrt lžičky skořice, čtvrt lžičky mletého kardamonu, čtvrt lžičky mletého zázvoru, 2 utřené stroužky česneku a krátce zahřejeme, aby se koření rozvonělo. Přidáme půl plechovky krájených rajčat a povaříme asi pět minut. Okořeníme půl lžičkou drceného koriandru, půl lžičkou garam masaly, špetkou chilli, osolíme, přidáme podušený špenát a 3 lžíce jogurtu. Vaříme 10 minut, přilijeme 150 ml smetany a částečně rozmixujeme. Na talíři ozdobíme čerstvým panýrem.
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce ghí a necháme na něm změknout dvě velké cibule pokrájené na půlkolečka, přidáme 3 utřené stroužky česneku, 1 a půl lžičky drceného římského kmínu, 1 a půl lžičky drceného koriandru, 1 a půl lžičky karí a kousek čerstvého nastrouhaného zázvoru. Smažíme asi tři minuty, vlijeme 200 ml vody a povaříme. 2 plechovky cizrny propláchneme a scedíme, 500 g brambor nakrájíme na tenké plátky a oboje přidáme k cibulovému základu. Poprášíme lžící celozrnné mouky, zamícháme a dusíme skoro do měkka. Přilijeme 150 ml smetany, osolíme a okyselíme lžící citrónové šťávy.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat