SVATOJANSKÝ OSTRUŽINOVÝ KOLÁČ

Můj vlastní recept a musím se pochválit, povedl se mi!
V míse rozemneme 100 g celozrnné špaldové mouky, 200 g hladké bílé mouky, špetku soli, 50 g moučkového cukru a 100 g studeného másla na drobenku, nakonec zapracujeme 1 vejce a uhněteme rychle hladké těsto. Vymastíme velkou dortovou formu nebo zapékací misku a těsto do ní vtlačíme nebo rozválíme mezi dvěma fóliemi, mně se vždycky lépe pracuje prsty. Těsto propícháme vidličkou a dáme na půl hodiny chladit.
V hluboké pánvi rozehřejeme 50 g másla a necháme na něm zkaramelizovat lžíci třtinového cukru, vsypeme 200 g krájených datlí a 10 minut opékáme. Odstavíme a promícháme s 600 g ostružin a 40 g kukuřičného škrobu. Necháme vychladnout a vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Na korpus rozlámeme tři kulaté cukrářské oplatky a navrstvíme ostružinovou hmotu. Pečeme na 200 stupňů asi 40 – 50 minut.



více moučníků NAJDETE TADY

Žádné komentáře:

Okomentovat