100% vegan
250 g tmavých fazolí namočíme přes noc do studené vody, druhý den vodu vyměníme a uvaříme fazole doměkka, ale tak, aby se nerozpadaly, trvá to okolo 20 minut.
Na třech lžících oleje osmahneme dvě velké pokrájené cibule, přidáme kousek zázvoru pokrájeného na tenké nudličky, prolisovaný stroužek česneku a půl lžičky tlučeného římského kmínu. Po pěti minutách přidáme uvařené a scezené fazole (vodu, ve které se vařily, nevyléváme, ale odměříme z ní 300 ml, ve kterých rozpustíme kostku dobrého zeleninového bujónu). Často mícháme a opékáme dalších pět minut, přidáme lžíci sojové omáčky a čerstvě mletý pepř. Nakonec vlijeme vodu z fazolí, dosolíme a prohřejeme.
V pánvi WOK rozpálíme 50 ml sezamového oleje a několik minut na něm smažíme dva velké, šikmo pokrájené pórky, dvě velké, na drobné nudličky pokrájené karotky a 100 g hub (já použily ty pýchavky z pondělka). Přilijeme 100 ml bílého vína, osolíme a dusíme dopoloměkka. Podáváme s fazolemi ozdobené čerstvým křenem a pažitkou.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat