BAREVNÉ TOFU

100% vegan.
2 kostky zeleninového tofu nakrájíme na plátky a pokapeme je 3 lžícemi sojové omáčky. Až se omáčka vsákne, obalíme tofu v moučné směsi: 5 lžic hladké mouky, lžička mletého kmínu, lžička sušeného česneku, lžička dobromysli a trochu soli. Na pánvi rozpálíme 5 lžic sezamového oleje a tofu na něm osmahneme dozlatova. Hotové tofu vyjmeme a uchováme v teple. Na pánev dáme krátce osmahnout jednu kapii nakrájenou na kostičky, 500 g ačokči nakrájené na kolečka a 3 čerstvé cukrové kukuřice. Odstavíme, vmícháme lžící lahůdkového droždí, dvě lžíce sojové omáčky a lžíci jablečného octa. Na talíři zeleninu poklademe osmaženým tofu a posypeme nasucho opraženými sezamovými semínky. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat