Volně podle Romana Uhrina, 100% vegan.
Zpracujeme těsto ze 100 g hladké bílé mouky, 70 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, lžičky třtinového cukru, lžičky instantního droždí, lžíce oleje a 120 ml vlažné vody, zakryjeme v míse utěrkou a dáme na půl hodiny vykynout. Vykynuté těsto roztáhneme do vymaštěné koláčové formy a dáme na pět minut předpéci do trouby vyhřáté na 200 stupňů.
Rozmixujeme dvě rajčata, jednu středně velkou vařenou bramboru, jednu cibuli, dva stroužky česneku, sůl, oregano, bazalku, lžičku cukru, lžičku jablečného octa a lžičku olivového oleje na hladkou pastu, kterou natřeme předpečený koláč. Povrch poklademe kolečky cibule a černými olivami (můžeme přidat cokoliv, co máme rádi – rajčata, papriky, kukuřici, houby, tofu ..) a dopečeme ještě asi dvacet minut dozlatova.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat