NUDLOVÝ KUGL

Tenhle recept pochází ze staré židovské kuchyně.
Z 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, půl lžičky soli, 5 vajec a 2 lžic oleje uhněteme tuhé těsto, které necháme půl hodiny ve fólii odpočinout. Potom ho rozdělíme na 4 stejné díly a každý z nich vyválíme do tenka, téměř do průsvitna, však víte. Vyválené pláty těsta necháme chvíli sušit, nejlépe zavěšené, potom je nakrájíme na silné nudle a ještě sušíme asi 20 minut rozprostřené na utěrce.
Nudle uvaříme v dostatečném množství mírně slané vody.
5 žloutků ušleháme do pěny se 120 g medu, přidáme špetku soli, lžičku skořice, dvě lžíce rozpuštěného zchladlého másla a vmícháme do nudlí. Za občasného zamíchání necháme zchladnout. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z 5 bílků.
Vymastíme pekáček nebo zapékací misku a polovinu nudlí do něho navrstvíme. Posypeme hrozinkami a sekanými ořechy, pokapeme rozehřátým medem a přikryjeme zbytkem nudlí. Pečeme dozlatova asi 40 minut na 180 stupňů.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat