AFRICKÝ BRAMBOROVÝ GULÁŠ

100% vegan
60 g sojového granulátu uvaříme v 500 ml vývaru podle návodu na obalu. Slijeme, necháme okapat a upečeme na 200 stupňů 30 minut v troubě.
Nasucho v pánvičce opražíme 2 lžičky římského kmínu, 3 kuličky nového koření, 4 hřebíčky a 6 kuliček pepře. Opražené koření nadrtíme nebo umeleme a smícháme se lžičkou mletého zázvoru, ¼ lžičkou kurkumy, 2 lžícemi mleté papriky, jednou nadrcenou chilli papričkou, ¼ lžičkou skořice a lžičkou soli. Na dvou lžících olivového oleje necháme změknout dvě nakrájené cibule se špetkou soli, trvá to asi 15 minut. Přidáme 50 ml oleje, necháme rozpálit a zalijeme 2 l zeleninového vývaru. Přivedeme k varu a přidáme 2 velké pokrájené mrkve, 700 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky, 200 g suché dlouhozrnné rýže, 250 g červené čočky, upečený sojový granulát a směs připraveného koření. Vaříme 20 – 30 minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat