Je sezóna kopřiv, která v půli května končí, tak ji využijme!
50 g vrcholků kopřiv spaříme vroucí vodou a rozmixujeme spolu s 500 ml mléka, 1 vejcem, lžičkou soli, 150 g špaldové celozrnné mouky a 150 g bílé polohrubé mouky. Těsto necháme hodinu odpočinout a poté smažíme na másle ghí omelety.
200 g měkkého sýra, nejlépe domácího nebo z prověřené farmy promícháme s čerstvými bylinkami: bršlicí, popencem, medvědím česnekem, česnáčkem, dobromyslí, bazalkou, libečkem, pažitkou a podobně. Podle chuti přisolíme, případně můžeme naředit trochou mléka nebo smetany. Sýrovou náplní potřeme omelety. Přeložíme na čtvrtiny a podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat