JAHODOVÝ KOLÁČ Z PÁLENÉHO TĚSTA

Koláč jemný jako obláček.
V rendlíku rozehřejeme 70 g másla, v misce rozšleháme 125 ml mléka a 80 g hladké mouky a postupně moučnou kaši přidáváme do horkého másla. Mícháme na plotně tak dlouho, až se těsto nechytá vařečky a necháme vychladnout. 4 žloutky třeme se lžičkou citrónové kůry a 60 g moučkového cukru do husté pěny a po lžících zašleháváme vychladlé pálené těsto. Šleháme společně 5 – 10 minut a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Rozetřeme na plech vymaštěný máslem a vysypaný hrubou moukou, poklademe jahodami a pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny, dokud nezrůžoví. 
Můžeme použít i rybíz, borůvky nebo maliny.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat