300 g ječných krup namočíme na půl hodiny do 600 ml vody. Do vody přidáme bobkový list, dvě lžičky bylinkové soli, půl lžičky kurkumy a dvě lžíce slunečnicového oleje. Vaříme asi 30 – 40 minut do změknutí.
V hluboké pánvi osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka a tři stroužky nasekaného česneku, přidáme jeden celer nakrájený na tenké špalíčky, dvě mrkve nakrájené na kolečka (nebo pár mladých mrkviček) a pórek nakrájený na nudličky. Ochutíme bylinkovou solí a drceným kmínem, podlijeme 100 ml mandlového mléka a dusíme pod pokličkou 10 minut, ne déle, aby zelenina zůstala křupavá.
Hotové kroupy vmícháme k zelenině, podáváme s čerstvou zeleninou.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat