SALÁT S POLENTOU

100 g kukuřičné krupice uvaříme na hustou kaši v 500 ml osolené vody, ochucené dvěma lžícemi oleje, dvěma lžícemi sojové omáčky a čtyřmi utřenými stroužky česneku. Rozetřeme na vymaštěný plech a necháme vychladnout.
Půlku květáku opereme a rozebereme na drobné růžičky, čtvrtinu nového zelí nakrájíme na tenké nudličky, červenou kapii, dvě naťové cibulky a salátovou okurku na tenká kolečka. Osolíme, osladíme medem nebo lžičkou cukru a okyselíme dvěma lžícemi bylinkového octa. Použila jsem ten, který jsem si před měsícem naložila a řeknu vám, že je to bomba!
Salát necháme hodinu odležet a mezitím upečeme polentu. Vychladlý plát pokrájíme na kostičky a obalíme je v marinádě: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje a 1 lžíce lahůdkového droždí. Pečeme 20 minut při 200 stupních a salát jimi posypeme.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat