INDONÉSKÉ BRAMBORY

5 cibulí a 4 stroužky česneku nakrájíme na plátky a na čtyřech lžících oleje je na středním plameni osmažíme dokřupava. Dáme stranou.
V hluboké pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a necháme na něm změknout velkou pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme lžičku drceného římského kmínu, lžičku drceného koriandru, půl lžičky kurkumy a sůl. Jakmile se koření silně rozvoní, vmícháme 1 kg očištěných a na tenoučké plátky pokrájených brambor. Dobře promícháme a přidáme 400 g sterilovaných nebo čerstvých pokrájených rajčat, lžíci červeného vinného octa a 150 ml kokosového mléka. Dusíme pod pokličkou za občasného promíchání asi 20 – 30 minut do změknutí brambor.
Na talíři zdobíme osmaženou cibulí s česnekem a podáváme s čerstvou zeleninou.



více bramborových jídel najdete ZDE

1 komentář:

  1. Ty jo, to vypadá fakt dobře a asijské chutě máme doma rádi. Ale víte co, taková ta klasická čína se vám poměrně rychle zají. :) Jako já mám rád vaření na grilu nebo na ohništi. Baví mě třeba ohniště od https://www.avenberg.cz/z2187-zahradni-ohniste-avenberg-madison co máme doma. Když si k tomu člověk najde vztah, tak fakt nepotřebuje nějaký drahý keramický gril. :)

    OdpovědětVymazat