Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou, necháme pět minut zakryté, slijeme, propláchneme studenou vodou a oloupeme. Rajčata rovnáme do čistých sklenic, pěkně je přimáčkneme, když prasknou, nevadí. Zavíčkujeme a sterilujeme při 85 stupních 20 minut. Používáme místo kupovaných rajčat v plechovkách.
více ZDE
Jdu to vyzkoušet, děkuji za recept :)
OdpovědětVymazatJdu taky na to :-) Díky za inspiraci.
OdpovědětVymazatJdu taky na to :-) Díky za inspiraci.
OdpovědětVymazatTaké dělám, ale na závěr přidávám špetku cukru, soli a kousek nějaké bylinky. Bazalku, petržel nebo libeček.
OdpovědětVymazatDobrý večer, já jsem celá nadšená takhle udělala asi 10 kg rajčat a ani jedna sklenice nebyla dobrá,všechny mi zkvasily.... jsem z toho docela nešťastná, je to můj letošní zavařovací neúspěch roku. Nejhorší je, že nevím, kde byla chyba... Maximálně jsem dodržovala hygienu, vyvařené sklenice i víčka, jednu várku sklenic jsem zkusila vymýt v myčce, měnila jsem vodu ve které se spařovaly rajčata, prostě nevím, jak je to možné... Nenapadá Vás, co mohlo být příčinou? Děkuji a zdravím, Marta
OdpovědětVymazatDobré ráno, to je mi líto, stává se mi, že občas nějaké sklenici nechytne víčko, tu si pak nechám raději v chladničce a spotřebuji co nejdříve. Jinak mi vydrží celou zimu ve sklepě. Nechala jste je vychladnout dnem vzhůru? Já to dělám pokaždé, ačkoliv někteří lidé tvrdí, že to není třeba.
VymazatTaky mi zkvasily, naštěstí to bylo asi jen ze dvou kil..Takové škody ale :(
VymazatTo znám, taky mi občas něco zkvasí :(
VymazatVypadá to, že sa tam dostal vzduch. Takže možno málo utiahnuté viečka...?
Vymazat