Jemné a výtečné podzimní žrádýlko
Půl kila oloupané dýně bez semínek nakrájíme na jemné plátky, stejně jako 750 g pevných brambor. 4 naťové cibulky podélně rozřízneme a nakrájíme na třícentimetrové kousky. Vše promícháme ve veliké míse spolu se čtyřmi lžícemi panenského olivového oleje a navrstvíme do vymaštěného pekáčku. Pokapeme dvěma lžícemi olivového oleje a posypeme rozdrcenou chilli papričkou. Rozšleháme dohladka 300 ml mandlové smetany, 300 ml mandlového mléka a dvě vrchovaté lžíce Hrašky. Dobře osolíme, okořeníme lžičkou čerstvě mletého pepře, strouhaným muškátovým oříškem a tymiánem. Nakonec vmícháme čtyři lžíce rostlinného parmazánu (album Ostatní pokusy) a touto omáčkou zalijeme brambory s dýní. Povrch posypeme třemi lžícemi rostlinného parmazánu a pečeme při 200 stupních 40 minut pod pokličkou a 40 minut odkryté do zlatova.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat