Podle Romana Uhrina, 100% vegan
Přivedeme k varu 800 ml zeleninového vývaru, vsypeme 180 g celozrnného kuskusu, lžičku dobromysli, osolíme, přidáme dvě nakrájené cibule, dvě lžíce lahůdkového droždí a lžíci sojové omáčky. Vaříme asi deset minut na hustou kaši. Odstavíme, vmícháme 200 g marinovaného tofu nakrájeného na kostičky a lžíci olivového oleje. Rozdělíme na dvě poloviny, do první vmícháme lžičku kurkumy a pomocí stěrky upěchujeme do menší chlebíčkové formy vyložené potravinářskou fólií. Do druhé poloviny vlijeme 50 ml šťávy z červené řepy a ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Necháme trochu zchladnout a navrstvíme na kaši s kurkumou. Uhladíme a necháme vychladnout a ztuhnout. Podáváme se šťouchanými brambory, s chlebem a salátem nebo můžeme obalovat a smažit.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat