POHANKOVÝ CHLEBÍČEK

Komu nevadí charakteristické aroma pohanky a brojí zároveň proti „bílým jedům“, nechť vyzkouší tenhle zdravý moučník. Nechutná zas tak špatně, třeba namazaný domácím džemem je dokonce dobrý 
250 g pohanky lámanky zalijeme 400 ml vroucí mírně osolené vody, přivedeme k varu, odstavíme a necháme hodinu stát. 30 g lněného semínka umeleme, zalijeme 100 ml vody a taktéž necháme nabobtnat. Obojí promícháme v míse, přidáme 70 g datlového sirupu, 1 najemno nastrouhané jablíčko, 70 g strouhaného kokosu, citrónovou kůru, mletý zázvor a skořici, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku kypřicího prášku a 200 g směsi ořechů, semínek a sušených plodů. Navrstvíme do vymaštěné chlebové formy a pečeme při 170 stupních hodinu nebo i déle. Stav upečení kontrolujeme špejlí. Vyklopíme a krájíme zcela vychladlé.
Pokud si chcete být jistí, že se těsto rovnoměrně propeče, můžete ho péct i na plechu.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat