BULGUR S PÓRKEM A RAJČATY

Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět cibuli a odstavíme. Vsypeme 250 g propraného bulguru a zalijeme 800 ml horké vody, ve které jsme rozmíchali dvě lžíce houbového bujónu. Promícháme, zabalíme do deky a necháme asi hodinu v teple nabobtnat. Mezitím připravíme pórek: v hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm 400 g pokrájeného pórku, nesmí zhnědnout, jinak zhořkne. Okořeníme lžičkou mleté papriky, přidáme asi 400 g sterilovaných (nejlépe domácích a v létě raději čerstvých) pokrájených rajčat, osolíme a dusíme doměkka. Hotovou zeleninu promícháme s bulgurem. Nasucho opražíme hrst kešu oříšků a dvě lžíce sezamu a rozmixujeme spolu se dvěma lžícemi lahůdkového droždí. Touto směsí sypeme bulgur se zeleninou na talíři.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat