KAŠE Z ČERVENÉ ČOČKY A DÝNĚ

Na Nový rok bychom měli mít na stole čočku, údajně kvůli příznivé finanční situaci v novém roce 
Dýni hokaido rozčtvrtíme, vydlabeme semínka a v troubě vyhřáté na 200 stupňů pečeme asi 45 minut. Dýni rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou (můžeme i se slupkou). 200 g červené čočky propereme v cedníku, v hrnci zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme 15 minut. Slijeme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm tři velké cibule nakrájené na půlkolečka a čtyři stroužky česneku nakrájené na plátky. Přidáme lžičku kurkumy, dýňové pyré a čočku. Společně krátce podusíme, ochutíme dvěma lžícemi umeocta (nebo obyčejného octa a solí) a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Podáváme s opečeným tempehem a zeleninovým salátem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat