Den předem namočíme 200 g čočky a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka, slijeme, necháme okapat a rozmixujeme na hustou kaši. Uvaříme také 100 g bulguru podle návodu na obalu. Na třech lžících oleje osmažíme dozlatova dvě velké pokrájené cibule, přidáme dva utřené stroužky česneku, půl lžičky kurkumy a po lžičce tlučeného koriandru a římského kmínu. Čočkovou kaši promícháme s bulgurem, kořeněnou cibulí, dvěma lžícemi lahůdkového droždí a lžící sypkého bujónu. Osolíme, opepříme a tvoříme kuličky, které se dále už tepelně neupravují. Podáváme s brokolicí krátce vařenou v páře a klasickou bešamelovou omáčkou: Ze dvou lžic oleje a čtyř lžic hladké mouky umícháme světlou jíšku, naředíme ji 350 ml rostlinného mléka a vaříme pár minut do zhoustnutí. Osolíme, osladíme, ochutíme šťávou z půlky citronu a čerstvě mletým pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat