TĚSTOVINY SE ŽAMPIONY A PAPRIKOU

V létě je samozřejmě mnohem lepší, když se paprika nevozí přes půl Evropy.
Pokud máme vlastní sušená rajčata naložená v oleji, vlastní mražená rajčata, vlastní ořechy, cibuli, česnek a bylinky, tím lépe. V létě a na podzim nám dokonce na dvoře v trávě rostou i žampiony! V opačném případě musíme nakupovat. 
Ze sklenice naložených sušených rajčat odlijeme trochu oleje do hluboké pánve a necháme rozehřát. Přidáme nakrájenou červenou cibuli a dva stroužky česneku a po chvilce 400 g nakrájených žampionů. Dusíme, dokud houby nepustí šťávu, ta se zcela neodpaří a houby se nezačnou opékat dozlatova. To je čas, kdy přidáme nakrájenou žlutou papriku, asi 10 sušených rajčat, 100 g čerstvých (či mražených) rajčat, 50 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů, lžičku směsi italských bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj), sůl, a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se suroviny nespojí a paprika nezměkne. Vmícháme do horkých semolinových těstovin a sypeme nahrubo nalámanými a nasucho opraženými vlašskými ořechy.


Žádné komentáře:

Okomentovat