Jednoduché mírně sladké pečivo, děti je milují.
Do malého pekáčku (23/13 cm).
V míse promícháme 250 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, lžičku instantního droždí, 2 lžíce Rapadury (nebo cukru), 60 g drobných, nesířených hrozinek (nejlepší jsou ty sušené na sluníčku, prodává je pak Křivánek v Opobchodu) a 125 ml mandlového (či jiného rostlinného) mléka se lžící oleje. Důkladně zpracujeme na vále hladké, pružné těsto, které vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme 40 minut v teple.
Vykynuté těsto znovu prohněteme, vyválíme hada a nakrájíme na kousky, ze kterých vytvarujeme malé válečky/šištičky, a ty rovnáme do malého pekáčku s 30 g rozpuštěného rostlinného másla. Peroutkou karásky omastíme, podobně jako když pečeme buchty. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a karásky pečeme dozlatova. Z tohoto množství dostaneme zhruba 26 karásků.
Žádné komentáře:
Okomentovat