KYNUTÝ CELOZRNNÝ KNEDLÍK

Zdravější varianta českého tradičního knedlíku.
V míse promícháme 150 g pohankové mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 200 g bílé polohrubé mouky, lžičku soli, 1 polévkovou lžíci instantního droždí, dvě hrsti najemno sekaných bylinek (kopřiva, medvědí česnek, pampeliška, popenec, řebříček, šťovík, bršlice...) a 250 - 300 ml teplé vody (postupně). Dobře zpracujeme hladké těsto, které necháme v teple 45 minut kynout. Poté tvarujeme dva knedlíky, které necháme na prkénku ještě 15 minut dojít a poté vaříme v osolené vodě 15 minut po jedné a 15 - 20 minut po druhé straně. Špejlí zkontrolujeme, zda jsou uvnitř hotové. Po vyndání z vody propícháme špejlí, aby vyšla pára a nesrazily se.


Žádné komentáře:

Okomentovat