CUKETOVÁ POLÉVKA S FAZOLEMI

Rychlá a moc dobrá!
Na lžíci oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a vmícháme půl kila na kostičky nakrájené cukety. Okořeníme lžící koření Ras el hanout (nebo jiným oblíbeným ostřejším kořením), osolíme, přidáme velký svazek pokrájené hladkolisté petrželky (50 g) a propláchnutou plechovku bílých fazolí (asi 200 g). Pokud nechcete plechovku použít, namočte si den předem a druhý den v čisté vodě uvařte 100 g sušených fazolí. Všechno v hrnci hezky promícháme, zalijeme 1 l vody a vaříme 25 minut. Mezitím na pánev se lžící oleje rozdrobíme balíček (200 g) uzeného tempehu a pěkně dokřupava ho osmažíme. Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a na talíři sypeme tempehovými „škvarky“.



1 komentář:

  1. Ta polévka vypadá opravdu krásně. A co jsem tak procházela tvůj blog, tak se mně moc líbí jak si s tím vařením hraješ. Myslíš si, že bys našla i nějaké recepty na zahradní grily? A nebo to vůbec není tvůj obor? Za každou odpověď budu vděčná.

    OdpovědětVymazat